m1 címkével ellátott bejegyzések


Az_M1_logója (1)

A tűzijáték közvetítése volt az M1 idei legnézettebb műsora

A közmédia képernyői előtt is együtt ünnepelt az ország augusztus 20-án. Az M1 már a délelőtti állami ünnepség közvetítésével piacvezető volt. A 21.00 órakor kezdődő tűzijátékot 2 millió 690 ezren követték figyelemmel, ami az M1 idei legnézettebb műsora, valamint a magyar piac idei második legnézettebb műsora lett. Tovább olvasom

magyarorszag

Itthon vagy – Magyarország, szeretlek! országos akció

Kedvező fogadtatásra talált a megyeszékhelyek polgármestereinek körében az Itthon vagy – Magyarország, szeretlek! című országos akció terve. Rákay Philip, az MTV Zrt. programigazgatója az elmúlt napokban személyesen egyeztetett 19 megyeszékhely polgármesterével a program kapcsán. A városvezetők döntő többsége üdvözölte azt a lehetőséget, hogy városuk csatlakozzon a közmédia szeptember utolsó hétvégéjére készülő kétnapos, tematikus műsorfolyamába, megmutatva szűkebb pátriájuk, térségük kincseit.

„Ha csak a megyeszékhelyek lakosságát számolom, nagyjából 3,5 millió emberhez biztosan eljut majd a polgármesterek segítségével ez a nemes kezdeményezés. És akkor még nem beszéltem a kisebb városok, falvak, vagy akár az Egyesült Államokban élő magyarok csatlakozási szándékáról, pályázatairól. Ilyen szintű érdeklődésre legmerészebb álmaimban sem számítottam” – mondta Rákay Philip
“Ez a siker is azt bizonyítja, ha a hazánkról van szó, mindenkiben megszólal egy belső hang, mely arra sarkall: bárhol is éljünk a világban, egy dolog biztosan összeköt bennünket: magyarok vagyunk, s jó ügyekért össze kell találkozzunk. Talán nem tűnik elbizakodottságnak, de ha jól sáfárkodunk a lehetőségeinkkel, országos jelentőségű Szent Mihály-napi rendezvénysorozat jelenhet meg a közmédia csatornáin” – fogalmazott a programigazgató.

Szeptember 28-ra és 29-re Magyarországgal kapcsolatos húszórás műsorfolyammal készül a közmédia: a Magyarország, szeretlek! című műsor adja majd a vezérfonalat, de a hétvége alatt számos más, hazánkkal kapcsolatos kisfilmbejátszás is látható lesz az M1 csatornán.
Pályázni augusztus elsejéig lehet, majd kiválasztják azokat a településeket, amelyekről kisfilmek készülnek, illetve az élő műsor házigazdái lehetnek. A tervek szerint a szeptemberi hétvégén az M1-en kívül a közmédia számos más csatornája is bekapcsolódik a műsorfolyamba.

Fotó: MTVA / Nagy_Zoltán

A napokban indult a Kossuthkifli című tévésorozat forgatása

Fotó: MTVA / Nagy_Zoltán

Fotó: MTVA / Nagy Zoltán

Fehér Béla 2013-ban Aegon-díjra jelölt regénye, a KOSSUTHKIFLI alapján forgat tévésorozatot Rudolf Péter, rendező-forgatókönyvíró-producer. A hatrészes, epizódonként 52 perces széria főszereplői Lengyel Tamás, Nagy-Kálózy Eszter, Trokán Nóra, Kálloy Molnár Péter, Reviczky Gábor, Haumann Péter és Kőszegi Ákos. A több szálon futó, romantikával fűszerezett, „gyaloggaloppos”, XIX. századi „road movie” 2014-ben kerül majd képernyőre az MTVA támogatásával.

A napokban a szentendrei Skanzenben kezdte meg Rudolf Péter, rendező-forgatókönyvíró-producer a Fehér Béla lebilincselő regényéből készülő hatrészes tévésorozat, a KOSSUTHKIFLI forgatását. A történet az 1848/49-es szabadságharc idejében játszódik. Swappach Amadé, Kossuth seregének őrnagya és frissen megszöktetett szerelme, Estilla egy delizsánszon Pozsonyból útnak indulnak egy kotnyeles grófnővel, egy kocsihajtóval és egy láda bejglivel Debrecenbe, hogy végére járjanak az őrnagy által feltételezett hazaárulásnak. Nem sejtik, hogy üldözőbe veszi őket egy halottaskocsi, amelyen Swappach apja, a császári kémszervezet egyik vezetője, Estilla apja, a cukrász Vödric Demeter és a besúgó, Dalfalvi is utazik. Számos kalandba keveredve követjük hőseinket, sok-sok furcsa szerzettel, varázslatos teremtményekkel együtt, miközben a képzelet és a valóság határán egyensúlyozunk.

A sorozat főszereplői Lengyel Tamás, Nagy-Kálózy Eszter, Trokán Nóra, Kálloy Molnár Péter, Reviczky Gábor, Haumann Péter és Kőszegi Ákos, de a kisebb szerepeket is többek között olyan neves színészek alakítják, mint Törőcsik Mari, Básti Juli, Kéri Kitty, Lukáts Andor, Szacsvay László, Nagy Ervin, Szabó Győző és Fenyő Iván. A július és október között 72 napig tartó forgatás 107 helyszínen játszódik majd, több mint 100 színész közreműködésével.

Fotó: MTVA / Nagy Zoltán

Fotó: MTVA / Nagy Zoltán

„A regény végtelen szabadságát, „szemtelenségét”, sokrétegűségét kell visszaadnunk a film nyelvén, a legmodernebb filmes megoldások teljes tárházát felvonultatva. Van egy több szálon futó kalandfilmünk. Egy XIX. századi „road movie”-nk, megspékelve a magyar mesevilág mítoszaival, „gyalog galoppos” játékossággal. Ennek az eklektikának a felvállalása, és persze túlzásoktól mentes kibontása lehetőséget teremt egy új, egyedi formanyelv megteremtésére.  A KOSSUTHKIFLIben minden romantikus fordulat, ármány, dörrenő lövés és misztikum, nyelvi lelemény rólunk szól, magyarokról. A 48-as forradalom által egyszerre felemelt és sújtott, hősies és szánalmas, megosztott és összekapaszkodó magyarokról. Szeretettel. Öniróniával.” – nyilatkozta Rudolf Péter.

A sorozat az Omnibus Film produkciója, a rendező-producer Rudolf Péter, aki Hársing Hilda dramaturggal együtt készítette a KOSSUTHKIFLI forgatókönyvét. Az operatőr Kapitány Iván, aki szintén részt vett az írásban. A széria költségvetése jelenleg 740 millió forint, melyből 480 millió forintot az MTVA finanszíroz, a fennmaradó összeg szponzori támogatásokból áll össze, melyek közül az egyik legjelentősebb a Richter Gedeon Nyrt-é. A hazánkban 110 éve jelenlévő gyógyszercéghez közel áll a sorozat patrióta szellemisége.

A több szálon futó, „gyaloggaloppos” XIX. századi „road movie” beuglivel, delizsánsszal, szerelemmel, árulással és temetkezési hivatalnak álcázott besúgói hálózattal, megelevenedő lelkekkel, szellemekkel és sok fordulattal 2014-ben kerül majd a Magyar Televízió képernyőjére.

A sorozat weboldala és a Kossuthkifli a Facebookon.

m1_logo

Kimagasló eredményeket ért el hétvégén a közmédia

Július első hétvégéjén a közmédia tévécsatornái együttesen csaknem 20%-os közönségrészesedést értek el. Mind a négy adó a saját átlaga felett teljesített, és az M1 önmagában is a legnézettebb csatorna volt.

A Nielsen Közönségmérés adatai alapján a teljes napot és a teljes lakosságot tekintve az M1 közönségrészesedése a hétvégén 12% volt, míg az RTL Klub 11,2%-ot, a TV2 pedig 10%-ot ért el.

A jó eredményhez a Forma-1 szokásosan magas, milliós nézettsége mellett a főműsoridőben sugárzott szórakoztató műsorok és filmek is hozzájárultak. Az M1 a vezető szerepét a felnőttek körében mindkét hétvégi napon az este 20:00-22:30 közötti idősávban is megtartotta. Szombaton a Robin Hood a tolvajok fejedelme című film több felnőtt nézőt vonzott a képernyők elé, mint az RTL Klub csatornán a vele párhuzamosan sugárzott Gagyi lovag, vasárnap este pedig a Maradj talpon! különkiadása ért el magasabb nézettséget, mint az RTL Klubon vetített Az üresfejű illetve a TV2-őn sugárzott Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt című film.

Az M1 kiemelkedő teljesítménye mellett a közmédia többi csatornája is remek eredményekkel büszkélkedhetett a hétvégén.  Az esti idősávban több produkció is 3 és 5% közötti közönségarányt ért el, amely a nem országos adók körében főműsoridőben igen jó eredménynek számít. Ilyenek voltak pl. a Duna TV-n sugárzott esti magyar filmek, az Éjfélre kiderül és a Különös házasság, valamintA vadnyugat hőskora című western is. A Duna Worldön a szombat este műsorra tűzött Szálka, avagy Bagi és Nacsa megakad a torkán járult hozzá kimagasló nézettségével a jó átlag eléréséhez.

Forma-1 Német Nagydíj vasárnapi futamát több mint 1,1 millióan nézték meg az M1-en élőben, és a közvetítés ezúttal is kiemelkedő közönségarányokat jelentett az M1 számára. A férfiak körében elért 48,5%-os részesedés annyit jelent, hogy a vasárnap kora délután tévéző férfiak közül majdnem minden második a nürburgi futam közvetítését választotta.

Forrás: Nielsen Közönségmérés

m1_logo

Ez pedig az M1 nyári műsorrendje

Erre az RTL Klub és a TV2 műsorai.

Hétköznap:

17:50: Elcserélt lányok (ism.)
18:35: Rex felügyelő
19:30: Híradó

Hétfő:

20:15: Régimódi történet
21:10: Kékfény
22:10: II. Károly szenvedélyes élete

Kedd:

20:15: Párizsi helyszínelők
21:05: King (ism.)
21:55: II. Károly szenvedélyes élete / Borgiák

Szerda:

20:15: Bosszú
21:05: Gyilkosság
21:50: Borgiák

Csütörtök:

20:15: film

Péntek:

20:15: film

Szombat:

17:35: Gasztroangyal (ism.)

20:15: film

Vasárnap:

20:15: film

(via musorvizio.blog.hu)